Húsvét - kert - virágzás

Előző bejegyzésem, a fagyal szaporítása a munkáról szólt, most azonban Húsvét idején tegyük félre tennivalóinkat, és csak egyszerűen gyönyörködjünk kertünkben a tavaszi virágzás kellemes élményében.

Én is ezt teszem, lássunk egy kis ízelítőt, irány a kert!

Mindjárt az első képen egy kökörcsin, és a természet védőinek  megnyugtatására gyorsan közlöm, hogy nemes kökörcsin, egészen pontosan a Pulsatilla vulgaris 'Röde Klokke' névre hallgat. Igen szimpatikus tulajdonsága, hogy egy tő elültetése után következő évben újabb és újabb növények jelennek meg, szépen - bár nem túl gyorsan - magától is szaporodik.



Orgona - a klasszikus



Törpe mandula (Amygdalus nana vagy Prunus tenella)


Valójában a törpe mandula nemrég már elvirágzott, de nem akartam kihagyni ebből a kis rövid körképből, igazi virágözön. Sarjakról szépen terjed magától is.


Tavaszi bangita (Viburnum x burkwoodii)


Az egyik kedvencem. Így ránézésre szép, meg virágos is, de ha a technika lehetővé tehetné azt az intenzív és fantasztikus illatának az átvitelét is ...!


Óriásvirágú ostorménfa (Viburnum macrocephalum)


Amíg a törpe mandulámnál az okozott gondot, hogy már elvirágzott, ez a bangita viszont még éppen most készül teljes virágpompájának kibontakoztatására. Méltó a nevére.


Közelebbről talán jobban érzékelhetjük virágzatának nagyságát, és hogy még pár nap, amíg igazán megmutatja önmagát.


Ez még egy tavaly készült felvétel, ahol már teljes virágpompájában csodálhatjuk.

Legközelebb egy kereskedelemben nem kapható, egyedi készítésű hasznos kis kertészeti eszköz bemutatását tervezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése